Over ons
Zest de vitaliteitsfabriek De ontwikkeling van Zest de vitaliteitsfabriek

In 2016 is Zest opgericht door Hans Waterham en Loes de Roos. Vanaf 2021 is Nicky Wijtmans mede-eigenaar geworden en in 2022 is hij zelfstandig verder gegaan met Zest de vitaliteitsfabriek. Nicky was al enkele jaren als zelfstandig personal trainer toen hij in contact kwam met Zest. Na een kopje koffie klikte het direct en is hij direct trainingen voor Zest gaan geven. De visies en ideeën kwamen dan ook erg overeen.

Zest
Zest
De betekenis van
ZEST
de vitaliteitsfabriek Vonkje

Wat betekent 'Zest' nu eigenlijk? Zest is het sprankje hoop. Het vonkje dat je nodig hebt om aangestoken te worden om meer uit het leven te halen. Om aan de slag te gaan met jouw lichaam en geest. De 'vitaliteitsfabriek' is de ruimte waarin wij onze trainingen en sessies verzorgen. Een industriële ruimte (fabriek) waarin we werken aan vitaliteit.

Onze visie
op vitaliteit Onder of boven de streep?

Voor ons gaat vitaliteit om ‘meer uit je leven halen’ en daarmee omvat het meer dan alleen ‘fit’ of ‘sterk’ of ‘gezond’ zijn. Jong en oud, gezond of met ziek, iedereen kan een vitaal leven leiden. Maar makkelijk is dat niet altijd. Het wegvallen van regels zonder dat er een alternatief voor in de plaats is gekomen maakt dat veel mensen geen richting meer hebben in hun leven. Dit gecombineerd met het ‘verlies van controle’, oftewel het toenemen van negatieve stress maakt dat velen ‘in de problemen’ komen. Steeds vaker zien we dat het onmogelijk is om aan het ideaalbeeld te voldoen dat de media (en wijzelf) schept. We willen controle hebben, iedereen te vriend houden en leven ondertussen in schaarste. Slaapschuld, te weinig autonomie, niet voldoende waardevolle fijne relaties, beweegarmoede en zelfs deprivatie van de natuur leiden tot te veel stress en zo belanden we in een overleefstand. Wij helpen je van overleven naar leven. Onder de streep gaat het om het leren managen van je stress, boven de streep om richting te geven aan je leven.

Meer weten?
Zest