onze diensten

Zest de vitaliteitsfabriek

Bij ons krijg je de aandacht die je nodig hebt, wij zijn dan ook super trots op onze persoonlijke en goed ontwikkelde aanpak waarmee wij jou kunnen helpen het leven te creëren wat je altijd al hebt gewild.

01.

Vitaliteit

Wat maakt voor jou het leven de moeite waard?

Vitaliteit gaat over jezelf fysiek, mentaal en emotioneel maximaal kunnen ontplooien. Dit lukt vaak echter niet omdat we meer bezig zijn met overleven dan met leven. Ontdekken (verkennen) ‘wat het leven de moeite van het leven waard maakt’ is de eerste belangrijke stap op het pad van maximale ontplooiing.

02.

Leefstijl

Wil je duurzaam je leefstijl veranderen?

Slaap, voeding en bewegen. Dat zijn de drie pilaren van leefstijl. In dit traject helpen we jou het maximale uit deze pilaren te halen zodat jij jouw leven kan gaan leiden op de manier die jij wilt. Begin weer met leven, in plaats van te blijven overleven.

03.

Sport

Een gezond leven start met bewegen.

Wil je weten hoe het is om wat sterker te zijn en meer uithoudingsvermogen te hebben? Vind je dat je eigenlijk wel wat meer zou moeten bewegen maar is sporten ‘niet zo je ding’? Neem dan deel aan onze Small Group Training of volg een Personal Trainings traject.

Vitaliteit

Wat maakt voor jou het leven de moeite waard?
compass, hand, lake-4891499.jpg

Wat is Vitaliteit?

Vitaliteit gaat over jezelf fysiek, mentaal en emotioneel maximaal kunnen ontplooien. Dit lukt vaak echter niet omdat we meer bezig zijn met overleven dan met leven. Ontdekken (verkennen) ‘wat het leven de moeite van het leven waard maakt’ is de eerste belangrijke stap op het pad van maximale ontplooiing. Immers als je dat weet, kunnen daar doelen bij gesteld worden die je stap voor stap dichterbij dat leven brengen dat jij de moeite waard vindt. Het benoemen van de obstakels die je belemmeren om deze doelen na te streven en deze leren managen (veranderen) maken dat je meer vrijheid gaat ervaren en meer gaat leven.

Vitaliteit gaat dus verder dan gezond zijn en een goede conditie hebben. Het gaat om het hebben van een keuze, geaccepteerd worden en ergens goed in zijn.

Leven in plaats
van overleven.

Ontdekken wat je echt wilt is niet zo gemakkelijk in een wereld vol conflicterende boodschappen, het ontbreken van regels en houvast en het vertekende beeld van wat normaal is door social media. Het nastreven van doelen zoals succesvoller willen worden, een wereldreis maken, aan je gezondheid werken, niet meer bang willen zijn wat anderen van je denken, een betere ouder zijn of de wereld tot een betere plaats maken, kosten veel energie en kunnen fysiek en emotioneel pijnlijk en beangstigend zijn. De vitaliteitscoach traint je om te voorkomen dat obstakels, die bedoeld zijn om je alert te houden, je gaan verlammen. Je leert betere keuzes maken en vaardigheden aan zodat je stressoren weet te managen en je op koers blijft.

Naamloos-2111

Leefstijl

Wil je duurzaam jouw leefstijl veranderen?

Hoe betaal je slaapschuld af?

Een groot deel van de Nederlandse bevolking geeft vandaag de dag aan niet uitgerust wakker te worden. We spreken in dat geval van slaapschuld.. Genoeg nachtrust is belangrijk om focus te behouden overdag en is de basis van je vitaliteit. Gebrek daaraan is echter een enorme fysieke stressbron welke, als dit tekort over een langere periode wordt opgebouwd, grote consequenties heeft voor onze gezondheid. Gelukkig kan je leren slapen. We kijken daarbij naar het moment van naar bed gaan, het verminderen van piekeren, de mogelijkheid van dutjes, en nog vele andere factoren.

Schermafbeelding 2019-11-12 om 18.00.21
Schermafbeelding 2019-11-12 om 18.01.35

Voeding & Gedrag.

Voeding is heel complex en er zijn daarom veel misverstanden over. Wij leren je de feiten van de fabels te scheiden door voedingsleer te combineren met uitleg over processen in je lichaam, kennis van de werking van hormonen en inzicht in je eigen gedrag. Dit overzicht helpt je effectiever te zijn in het bereiken van je doel. Met feiten en wetenschap als basis begeleiden we je je gedrag rondom voeding duurzaam te veranderen en je relatie met eten te herstellen.

Leven is bewegen.

In plaats van het te hebben over spieren, gewrichten en oefeningen leren we je om zowel fysiek als emotioneel weer actief te zijn. We leggen je uit wat het effect hiervan is op je emoties en gedrag. Bewegen ingezet om vitaler te worden, meer te leven en uiteindelijk meer mens te worden. Wij houden daarbij rekening met je bouw, sterke eigenschappen, voorkeur en situaties in je leven waarin je weer wilt gaan bewegen.

isaac-mehegan--2LmwifgOwE-unsplash

Sport

Een gezond leven start met bewegen.
meghan-holmes-buWcS7G1_28-unsplash

Goed bewegen is beter.

Vind je het prettig om te trainen in kleine groepen van maximaal 8 personen, waarbij vooral gelet wordt op veilig en goed bewegen? Wil je weten hoe het is om wat sterker te zijn en meer uithoudingsvermogen te hebben? Vind je dat je eigenlijk wel wat meer zou moeten bewegen maar is sporten ‘niet zo je ding’? Neem dan deel aan onze Small Group Training of volg een Personal Trainings traject.

All eyes on you!

Personal training is een individuele afspraak waarbij jouw wensen het uitgangspunt zijn. Samen maken we een plan waarbij de drie onderdelen kracht, uithoudingsvermogen en lenigheid een plek krijgen. Als je naast ‘sport’ doelen ook op gebied van je leefstijl wensen hebt, nemen we ook deze mee in het plan en bespreken deze tijdens elke training met je. Alles dat wij doen heeft als doel de kwaliteit van jouw dagelijks leven, sport of hobby te vergroten.

victor-freitas-nlZTjUZX2qo-unsplash
gabin-vallet-J154nEkpzlQ-unsplash (1)

Samen en toch persoonlijk.

Small Group Trainingen (SGT) zijn groepslessen waar maximaal 8 personen aan deel nemen. In een kleine groep kunnen wij als trainers maximaal aandacht geven en iedereen veilig laten trainen. SGT is zo opgebouwd dat je verantwoord je lichaam kan belasten. Alle oefeningen zijn op verschillende niveaus uit te voeren en we houden rekening met jouw specifieke mogelijkheden. Net als in een personal training werken we in de lessen aan kracht, uithoudingsvermogen en lenigheid. Sporten in een kleine groep is motiverend en dynamisch en maakt dat je net even wat langer volhoudt.

Speciale aanbieding

Probeer eens een week uit!

waar wacht je nog op...

Plan Een Gesprek In

Kennismaken begint met een ontmoeting. Een eerste gesprek zal niet meer dan een uurtje duren en het is geheel vrijblijvend. Verlang jij er ook naar om te gaan leven, in plaats van te blijven overleven? Plan dan vandaag nog een gesprek in. 

onze locatie

Hoofdstraat 41C, 5706 AJ Helmond

openingstijden

Ma: 07:00 - 22:00
Di: 07:00 - 22:00
Woe: 07:00 - 18:00
Don: 07:00 - 22:00
Vrij: 07:00 - 16:00
Zat: Gesloten
Zon: 08:00 - 14:00

Contact

+31 6 11251334
info@zestdevitaliteitsfabriek.nl