Voeding

Artikelen, oefeningen, recepten

Stop wishing....

start doing!

Voeding

Wij zijn van mening dat er geen slechte of goede voeding bestaat. Wel bestaat er voeding die arm is aan vitamines , mineralen en vezels (micronutrienten) en producten die daar juist rijk aan zijn.  Wij zijn een voorstander van  ‘rijk’ voedsel maar daar zoomen we pas op in als de basis goed gelegd is.

Wij hechten waarde aan basiskennis over voeding en op eigen benen staan. Als jij in grote lijnen weet wat voor jou goede voeding is, hoe je voor jezelf maaltijden kan samenstellen en zelf kan zorgen voor een normaal dagritme dan zijn wij blij. Alleen met die kennis en ervaring kan jij namelijk blijvende veranderingen aanbrengen en voor jezelf zorgen.

Onze prioriteit is dat jij je prettig voelt bij elke aanpassing waardoor je minder goede gewoontes, met betrekking tot voeding, leert aanpassen en je  nieuw gedrag ontwikkelt.  Wij gaan niet voor snel, hip, cool of sexy oplossingen. Wij geloven niet in quick fix en magische krachten van superfoods.

Deze begeleiding is handig als je te veel jojoot maar nu blijvend wil aankomen of afvallen, veel moe bent, weet dat je slecht eet maar het niet zelf kan veranderen, specifieke vragen hebt over voeding of bijvoorbeeld geen ritme kan vinden in maaltijden.

:

Aankomen

Hoewel ‘afvallen’ vaker een doel is dan ‘aankomen’ wordt het vaak als net zo moeilijk ervaren. Hoe zorg je dat op gewicht blijft en in tijden van stress of grote activiteit niet te veel afvalt. Soms lukt het niet om blijvend wat kilo’s aan te komen en een voor jou goed gewicht te bereiken. Wij kunnen je helpen om een gezond en gevarieerd voedingspatroon te ontwikkelen waarbij je verzekerd bent van voldoende bouwstoffen voor je lichaam. Dit gecombineerd met begeleiding die er op gericht is nieuw gedrag om te zetten in gewoontes, maakt onze aanpak uniek.

;

Afvallen

De redenen om af te willen vallen, zijn vaak voor iedereen verschillend.  Soms wil je gewoon weer in je oude spijkerbroek kunnen passen, met meer gemak je veters kunnen strikken of weer blij zijn als je naar jezelf kijkt in de spiegel.Wij doen niet aan diëten omdat deze alleen tijdelijk resultaten bieden. Wat wij wel doen is je naar een gezond leefpatroon begeleiden. We coachen je in de moeilijke momenten, nemen toekomstige situaties met je door, helpen je valkuilen te herkennen en van te leren, en geven je tools die je in je dagelijks leven kan gebruiken. Wij staan voor helder advies en persoonlijke aandacht en gaan voor blijvend resultaat.

Sport

Ben je een serieuze fanatieke sporter dan heb je mogelijk ook aangepaste voeding nodig. Een hoger percentage eiwit of juist extra koolhydraten. Per sport is die behoefte en het aandeel per macro heel specifiek.Wij kunnen je ook daarbij begeleiden zodat jou sportprestaties op een nog hoger niveau komen. Hiervoor nemen we eerst een voedingsscan af, zodat we goed in beeld krijgen hoe je basis met betrekking tot voeding is. Daarna gaan we in op de sportspecifieke details en maken we samen een passend plan van aanpak.