Spinazie salade met dadels en sumak

Maken

Doe azijn, ui en dadels in een kleine kom. Meng er met de hand een klein snufje zouit door. Laat alles 20 minuten marineren. Giet de azijn eraf en gooi hem weg.

Verhit intussen de helft van de olijfolie in een een middelgrote koekenpan. Roerbak hierin de stukjes pita en de amandelen 4-6 minuten op halfhoog vuur tot de pita knapperig en goudbruin is. Neem de pan van het vuur en meng er sumak, de chilivlokken en nog een heel klein snufje zout door. Laat ze afkoelen.

Schep vlak voor het opdienen de spinazieblaadjes en het pitamengsel in een grote schaal. Voeg de dadels met rode ui, de overgebleven olijfolieen het citroensap toe. Proef of de salade goed op smaak is en serveer hem meteen.

Eet smakelijk!

Ingrediƫnten

1 eetlepel witte wijnazijn
halve middelgrote rode ui, in ringen
100 gram ontpitte dadels, overlangs in vieren
2 eetlepels olijfolie, extra vierge
2 kleine pitabroodjes, in stukjes van 2 x 2 cm
75 gram hele ongezouten amandelen, grof gehakt
2 thelepels sumak
halve theelepel chilivlokken
150 gram jonge bladspinazie, vers en gewassen
2 eetlepels citroensap
zout

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *