Over ons
Hans & Loes 24/7

Naast dat we partners en eigenaren zijn van ZEST de vitaliteitsfabriek zijn we ook prive een ‘stelletje’. Hans werkt al ruim 20 jaar als anesthesie verpleegkundige -en nog wat jaren langer als BIG geregistreerd verpleegkundige- in diverse grote ziekenhuizen in midden en zuid Nederland. Hij is ook bekend onder de naam 'John Sane' en 'Handy Hansje' als respectievelijk Techno DJ en handige klusser. Loes is al ruim 13 jaar haptotherapeut en heeft de dagelijkse leiding van ZEST. We zijn allebei 'import' Brabanders, Hans komt namelijk oorspronkelijk uit Harderwijk en Loes uit Schagen, maar we zouden nergens anders willen wonen. Naast dat we houden van alles dat met beweging te maken heeft, drinken we ook graag wijn en houden we van Italie.

Zest
Zest
Het ontstaan van
ZEST
de vitaliteitsfabriek Vonkje

Door vaak geconfronteerd te worden met ziekte en zeer als het ‘bijna te laat’ is, groeide de wens om ons meer te richten op preventie en ‘voorkomen in plaats van genezen’. Graag zijn we een 'vonkje' waar we mensen mee kunnen 'aansteken' om meer uit hun leven te halen. Daarnaast voelen wij ons meer op ons plaats als zelfstandig ondernemers omdat we zo meer onze eigen inzichten en tempo kunnen volgen.

Onze visie
op vitaltieit Onder of boven de streep?

Voor ons gaat vitaliteit om ‘meer uit je leven halen’ en daarmee omvat het meer dan alleen ‘fit’ of ‘sterk’ of ‘gezond’ zijn. Jong en oud, gezond of met ziek, iedereen kan een vitaal leven leiden. Maar makkelijk is dat niet altijd. Het wegvallen van regels zonder dat er een alternatief voor in de plaats is gekomen maakt dat veel mensen geen richting meer hebben in hun leven. Dit gecombineerd met het ‘verlies van controle’, oftewel het toenemen van negatieve stress maakt dat velen ‘in de problemen’ komen. Steeds vaker zien we dat het onmogelijk is om aan het ideaalbeeld te voldoen dat de media (en wijzelf) schept. We willen controle hebben, iedereen te vriend houden en leven ondertussen in schaarste. Slaapschuld, te weinig autonomie, niet voldoende waardevolle fijne relaties, beweegarmoede en zelfs deprivatie van de natuur leiden tot te veel stress en zo belanden we in een overleefstand. Wij helpen je van overleven naar leven. Onder de streep gaat het om het leren managen van je stress, boven de streep om richting te geven aan je leven.

Meer weten?
Zest