Boterbonen met spinazie, feta en sumak

Maken

Doe de grote witte boterbonen in een schaal en overgiet ze ruim met water. Laat ze een nachtje wellen. Giet de bonen de volgende dag af en kook ze totdat ze beetgaar zijn. Dat kan 30 tot 60 minuten duren.

Giet de gare bonen af.

Zet een flinke koekenpan op het vuur en ga de bonen licht bakken in het boter tot ze lichtbruin zijn.
Steeds zoveel bonen in de pan totdat de bodem bedekt is.

Verwarm ondertussen in een andere koekenpan de verse spinazie. Leg steeds kleine beetjes in de pan en verwarm dit voorzichtig zodat de spinzie slinkt. Uiteindelijk blijft er van de hele zak spinazie een klein beetje over.

Ondertussen zijn alle bonen in porties gebakken en verzameld in een schaal.
Doe nu de bosui, knoflook en chilipepers in de pan en bak dit een minuut. Doe nu de geslonken spinazie erbij en roer alles door elkaar. Doe de gebakken bonen erbij en breng eventueel op smaak met een heel klein snufje zout.

Haal alles van het vuur, besprenkel met de citroensap en bestrooi alles met de sumak, feta en de gehakte kruiden. Als laatste besprenkel je het gerecht met een beetje olijfolie.

Eet smakelijk!

Ingediënten

Voor 4 personen:
450 gedroogde grote witte boterbonen
Klein beetje boter
Klein beetje olijfolie
3 bosuien
1 teen knoflook, fijngehakt
2 verse rode chilipepers, in ringetjes gesneden
400 gram verse spinazie (hele zak)
0,5 theelepel zout
1,5 eetl. citroensap
150 gr. feta, gebrokkeld
4 theelepels Sumak
Handjevol zachte kruiden als Dille of Kervel, fijngehakt

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *